Wensen in vervulling op Ouderendag

Op vrijdag 6 oktober werden tijdens de Winterswijkse Ouderendag diverse wensen van ouderen vervuld.

Harmen Timmerman ging met een aan de rolstoel gebonden oudere naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. Harmen, oud-machinist bij onder andere Arriva, had de reis prima uitgestippeld. Het overstappen was dan ook prima geregeld. In Utrecht wachtte de beide heren een speciale rondleiding. Ook de terugreis verliep voortreffelijk. Inmiddels is er een vervolgafspraak gemaakt.

Net als landelijk het geval is, waren er in Winterswijk ook een aantal wensen waar een oudere bij een familielid op bezoek wilden. Marian Zuidinga ging met een oudere dame op bezoek bij haar zuster in Almelo, die zij al jaren niet meer gezien had. De dames hebben het gezellig gehad en hebben heel wat kunnen bijpraten.

Ook Anton Reuvekamp ging met een dame op pad. De mevrouw in kwestie voelt zich, na het overlijden van haar man, erg eenzaam en wilde graag naar de verjaardag van haar zus in Castricum, tevens haar geboorteplaats. Het werd een lange gezellige dag waarop zowel de oudere als Anton met veel plezier op terugkijken.

Naar de dagopvang

Dat sommige wensen door een paar telefoontjes ingevuld kunnen worden, bleek uit de wens van een weduwe die moeite heeft om alleen de dag door te komen. Wim Ruesink regelde dat de mevrouw een dagje naar de dagopvang van de Berkhof kon. Benno Vogelsang zorgde met de vervoersdienst dat de mevrouw gehaald en gebracht werd. De dame werd, helaas slechts voor één dag, uit haar isolement gehaald.

Een dagje uit naar de zandsculpturen liep uit op een dagje vol met gezelligheid. In het voorgesprek dat Betty Wassink met oudere had bleek er al een klik te zijn. Naast een bezoek aan de zandsculpturen in Garderen werd op de terugweg nog een bezoek gebracht aan Intratuin in Lochem. Mevrouw was er sinds het overlijden van haar man al jaren niet meer geweest.

 

De directie en de medewerkers van theater de Storm zorgen er voor dat twee dames een onvergetelijke avond hadden. Onafhankelijk van elkaar hadden beide dames aangegeven graag een keer naar Theater De Storm te willen. Dat vrijdagavond de 6e oktober de Blues Brothers optraden verhoogde alleen maar de voorpret. De VIP-ontvangst werd door de ouderen en door vrijwilliger Corine Blauwehand bijzonder gewaardeerd.

Wim Sikking ging op bezoek bij een dame die als grootste wens het oplossen van het gedoe rondom inlogcodes had. Wim deed haar een aantal handige tips aan de hand.

Een bewoner van Sleeswijk wilde eens met zijn medebewoners een rondrit rond Winterswijk maken. Hans Hendriksen zorgde ervoor dat de 25 bewoners van Sleeswijk een natte maar boeiende middag hadden. Na vertrek vanaf de Spoorstraat ging de route via een tour door het buitengebied naar zalencentrum Reuselink. Onder het genot van een warme kop koffie of thee werd wederom een boeiend verhaal verteld door Hans Hendriks, deze keer over Erve Brookert. Daarna werd de rit vervolgd om bij Gastgalerij Ankomm’n te eindigen. Daar werd de groep door Hans en Anita Duenk gastvrij ontvangen. Rond 17.00 uur keerde het gezelschap huiswaarts.

Rondvlucht een week uitgesteld

Helaas kon de wens van twee oudere heren om een rondvlucht boven Winterswijk te maken in verband met de weersomstandigheden zaterdag niet doorgaan. Zaterdag 14 oktober kon ook deze wens alsnog worden vervuld. Lees verder

Volgend jaar weer!

Het comité in Winterswijk heeft al laten weten ook volgend jaar een Ouderendag te willen organiseren. Volgens de vrijwilligers en de comitéleden smaakt dit naar meer. Winterswijk deed op vrijdag 6 oktober voor het eerst mee aan de Nationale Ouderendag, een jaarlijks terugkerend evenement op de eerste vrijdag van oktober. De Nationale Ouderendag is een dag waar wensen van ouderen worden vervuld. Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk alleen kunnen vervullen. Bijvoorbeeld omdat ze alleen zijn of lastig op pad kunnen. De organisaties die betrokken zijn bij de Winterswijkse Ouderendag zijn de Winterswijkse Uitdaging, diverse ouderenbonden, Stichting Marga Klompé en De Post (WMO-plus loket).

(Bron: http://www.slingelandfm.nl/2049-winterswijkse-uitdaging-vervult-wensen-ouderen en http://www.achterhoeknieuwswinterswijk.nl/nieuws/algemeen/178048/wensen-van-ouderen-vervuld-op-ouderendag-?redir)