SamenDoen én beursvloer 2017

Mooie matches, 29 stands en ruim 400 bezoekers: de combinatie van de SamenDoen Vrijwilligersbeurs en de beursvloer is wat de organisatie betreft voor herhaling vatbaar.

Wethouder Wim Aalderink benadrukte in zijn openingswoord het belang van vrijwilligers. “Om het maar een beetje cru te zeggen: zonder vrijwilligers dondert de samenleving in elkaar. En er zijn nog steeds vrijwilligers nodig; al zou je dat niet zeggen als ik hier naar de opkomst kijk.” Aalderink: “Met vrijwilligerswerk doe je niet alleen een ander een plezier, het verrijkt ook je eigen leven.” Ook voor nieuwe Nederlanders ziet hij in vrijwilligerswerk een goede kans om op natuurlijke wijze de taal te leren en te integreren in de samenleving.

Samen met Ria Bussink lanceerde de wethouder de nieuwe website wijwinterswijk.nl en vpwinterswijk.nl. In het kader van de fotoestafette kreeg ‘vrijwilliger pur sang’, Gerrit Klanderman het fototoestel uitgereikt om gedurende twee weken foto’s te maken van zijn vrijwilligerswerk.

De foto’s komen op wijwinterswijk.nl.

De matches

Tijdens de beursvloer werden diverse matches gemaakt. Ze vertegenwoordigden een waarde van € 49.000. Een greep uit de matches: HSF helpt de Kledingbank zodra zij gaan verhuizen; Esselink.nu gaat een website voor de seniorenraad maken; Wam&van Duren gaat assisteren bij het herstellen van de mozaïekbank die voor Basisschool De Esch staat; Randstad levert keycords voor
kindervakantieweken van Humanitas; Red Flag Golf gaat een golfclinic organiseren voor de vrijwilligers, coördinatoren en bestuurders van Humanitas en WBC had een laptop over voor het Vrijwilligerspunt.

Standhouders

Bijna alle standhouders waren tevreden over het verloop van de dag en gaven aan dat ze volgend jaar weer willen komen. De opkomst was zeer gevarieerd. Organisaties als Hart4Winterswijk, Gastgalerij Ankomm’n en Estinea hadden aan het eind van de dag al enkele aanmeldingen, andere organisaties zoals de Speelgoedbank waren al blij met een beetje bekendheid voor hun benefietfestival. In totaal hebben 20 vrijwilligers zich aangemeld bij het Vrijwilligerspunt om een steentje bij te dragen aan de maatschappij.

 

 

 

Bekijk hieronder de film.

Bekijk hieronder de foto’s van de beursvloer en gegegeven workshops.